Besök, rea och plugg

Dagen börjades med att min mobil plingade till av ett sms från Lina, och en halvtimme senare stod hon, Millan och Gun inne i min lägenhet, de va trevligt med lite gäster och det tyckte jag bodde väldigt fint.
Sedan blev det lunch (rösti, bacon och lingoncreme fraiche - yummie!) och Erik kom ner en sväng o undrade om vi skulle ta en promenad, denna promenad blev en tripp till stan och bokrean, där fyndades lite smått och gott (bla en special-present till pappa som jag bara va tvungen att ge honom och en större kalender, min med krokodiler är för liten för att jag ska få plats med allt jag har nu och fortfarande se vad det står). På vägen tillbaka kilade jag in på New Yorker (en av mina absoluta favoritbutiker, billigt och annorlunda men roliga grejer) och hittade ett par skor och en väska. Vi va inne på Clas Ohlson och kollade på en skrivare som de reade ut, de kostar att skriva ut arbeten för oss nämligen men efter lite konsulterande med familjens it-proffs så bestämde vi oss för att inte satsa på den utan fråga om vi kunde ta över farmors istället. Lämnade dock Clas Ohlson med ett liten mini-första hjälpen kit, kan ju behövas ngn gång.
Nu sitter jag här med en uppsats och sånt där trevligt som man bara vill kräkas på. Ikväll blir det äggmacka och oboy.

puss








 


Tänk om man hade ett litet djur.

Usch, idag har jag verkligen Sixten-abstinens! ÄR sjukt avundsjuk på att Ida får ha han om honom så mkt nuförtiden. Jag vet att jag inte höll på så mkt med honom i höstas men då pluggade jag ju matte varje ledig stund kändes det som. Nu saknar jag honom mer och mer för varje dag, han är faktiskt min älskade pälsboll!


<33

Tenta-premiär!

Yes! Idag vid nio på morgonen hade jag min första tenta och det kändes verkligen över förväntan så bara för de gick de väl käpprätt åt *piip*, nävars men jag tänker inte tro ngt förrän jag fått tbx resultatet. Jag fick inte så mycket sömn inatt kan jag ju säga, tentanerver ledde till att jag inte kunde sova utan satt o sista-minuten-pluggade till elva. Natten bestod av att jag vaknade i flera omgångar och var övertygad om att jag försovit mig. När jag sedan mötte Klara vid korsningen precis utanför visade de sig att jag inte var den enda såklart. Vid Majklockan mötte vi upp med Julia och vid Ekonomikum väntade Sara, Stephanie och Tor på oss så gick vi i samlad trupp runt halva stan kändes det som innan vi tillslut kom fram till Gimgatan 1. En ett hus mitt bland massa industrilokaler som universitetet äger och bara är två asstora skrivsalar helt enkelt.
Resten av eftermiddagen har gått åt till att ta igen sig o börja förberedda sig mentalt inför kulturtentan om exakt en vecka.

Detta har annars varit en ytterst trevlig vecka, parenteserna var är och det var oehört lyxigt med hemlagad mat varje dag o att slippa diska o sånt där ^^
Det va kul att gå runt och visa på Humis, det har liksom alltid varit Ida, Fabbe eller Erik osm fått guida runt dom på ngt nytt universitet men nu var det min tur! Vi gjorde stan (äntligen har jag ett till par jeans och en rejäl hoodtröja) och åkte bil. Hehhe, kändes överlyxigt att hoppa in i en BMW ^^ Det var i allmänhet bara underbart att träffa dom igen alltså :D Men jag vet att jag kommer sakna den här friheten i min lilla lya i sommar :P

Just nu är det fredagskväll och vi tittar på Lejonkungen. Trevlig helg allihopa, min kommer bestå av plugg.

puss puss

Fint besök på gång

Sitter här med en skål varm nudelsoppa efter att ha varit ute och gtt med älskling i en timme lite drygt, och jag måste bara säga att helvete vad det är kallt ute! Jag trodde de skulle börja bli vår i slutet på februari med tji fick jag. Så det var bara tt pälsa på sg med termobyxor och hela alltet. Det jobbigaste med kylan är att jag fryser så lätt om näsan men om jag drar upp halsduken så immar mina glasögon igen när jag andas, I-landsproblem sure, men de är fortfarande irriterande!

Helgen har varit lugn och allmänt chill, mamma och pappa skulle kommit igår men mamma ringde mig igår morse och sa som det var; all den här jä*la snön gjorde att de inte vågade åka upp så de skulle vänta en dag och komma idag istället. Men så kommer de roliga, imorse ringde hon igen och då har Volvon fått fel på fläkten igen (känns bra att vi har två bilar som är så gamla att tillsammans fungerar dom ungefär lika bra som en ny begangnad bil, kanske dags för en liten uppdatering snart?). Hursomhelst så ringde pappa runt till nästan alla bilfirmor i östergötland och i Linköping hade de tillslut EN bil ledig. SÅ om en halvtimme lite mer så kommer dom äntligen.
Jag vill så sjukt gärna ha lite värme nu alltså, var inne på Nelly.com för ngn dag sen och kikade och de har ju fått in hur mkt fint som helst och de räcker med att gå och fönstershoppa nere i centrum utmed gågatan för att hata snön ännu mer, finns ju inte ett skyltfönster som inte har vårgrejer framme.

Nej jag är inte bitter alls, bara trött på snön..

Fredagkväll

Hej. Sitter här och kikar på Solsidan medan Erik på skoj förhör mig på frågor ur min bok "1001 frågor om Harry Potters magiska värld" och jag måste säga att jag är lite stolt över att de fortfarande sitter!

Idag har jag haft två dundersega seminarier (samhäll och grammatik), jag hade med mig en drickyoghurt och ändå kände jag hur mitt blodsocker sjönk som en sten tillsammans med mina ögonlock. Grammatik är astråkigt och samhällen är bara jobbig och mycket utav.
Var kvar o snackade med Stephanie, Sara och Klara efter vi slutat, alla mår ungefär lika dåligt inför tentan, de känns som jag har koll men jag är ändå jättenervös.
Ikväll har vi tvättat, att tvätta på en fredagskväll va genialiskt, helt lugnt o tyst o de va bara att välja o vraka bland tvättmaskinerna. Imorrn ska jag städa och sen kommer pappa o mamma, jaa :D

Nu blir det cider och naturgodis! 


Måste bara skryta lite om en helt ofattbart godkycklinggryta jag improvisera ihop häromdagen. Yummie!


Day after Valentine´s

Klockan är 13:07 och jag har precis diskat och fixat i mitt rum, idag hade jag bara en föreläsning mellan 9-10 vilket är dödligt tidigt, Daniel frågade om alla kollat schemat inför torsdag (vi börjar 8 då nämligen, de försöker verkligen ta kål på oss) och menade att de som inte gjort de kommer få en "pleasant surprise". Cynikern.
Erik började 12 så jag kilade upp till honom när jag kom hem, min magkänsla sa till mig att göra det. Han sa att han ställt klockan på 9 men när jag kom in vid 20 i elva låg han och sov så han måste ha stängt av sin mobil i sömnen eller ngt, hursomhelst så litar jag bara mer och mer på min magkänsla. ^^

Igår beställde vi tågbiljetter hem till den 19:e. Jag längtar ihjäl mig till Cissis fest den 20:e, kommer bli sjukt kul att träffa tjejerna igen. Det är synd att inte Ronja hade råd att åka hem så vi kunde va där alla fyra, men jag får ju iaf träffa Cissi och Olé så det blir helt legendary och kalaskul!
Det slog oss för några dagar sen att de kommer bli ett farande i mar-april. Först cissis fest, helgen efter ska vi till Örebro för att hälsa på Ida och Fabbe, spana in universitetet och stan etc. sen är jag bara hemma måndag och tisdag så bar det iväg hem för påskfirande runt onsdag, torsdag ca. Intensivt men kul! :D

Nu ska jag städa och plugga. Mamma och pappa kommer hem i helgen så det blir att "göra stan", mamma ska färga mitt hår (det vehövs VERKLIGEN), pappa ska försöka förstå varför jag får in Rix FM i mina högtalare utan att ha ngn radio inkopplad (wierd, men sant) och såklart en rundtur på Humis.
På tal om det så gjorde jag ett väldigt kreativt och personligt alla hjärtans-kort till mamma o pappa från Ida och mig, är ganska stolt faktiskt. ^^

puss puss 





Alla Hjärtans Dag

Hejsan Hoppsan va seg jag är på att göra inlägg, de gick från varje dag, till var tredje dag till en gång i veckan. SUCK. Men nu är jag här iaf så man får va glad för det lilla.

Idag är det alla Hjärtans Dag. Det firades med sovmorgon och besök på evolutionsmuseet. Synd bara att temat var zoologi och och djurarter världen över så jag började få en konstig magkänsla när vi klev in genom huvudentrén och skickade iväg Erik på ett litet mission. Och precis som min magkänsla varnade mig för så fanns det en uppstoppad Påfågel i en av montrarna, den hade inte fjädrarna uppfällda men den satt på en gren högt upp i montern med fjädrarna som en mantel efter sig som nästan var lika lång som jag sa han så de räckte för att jag skulle bli precis genomsvettig och totalvägra att gå in där. Men eftersom han redan sett alla djur och jag inte brydde mig så mkt så gjorde det inget.
Det blev en liten ändring i programmet men vi kikade på arktiska djur och skelett, nordiska djur samt palientologi - dinosaurier och sånt. För att lugna ner mig lite gick vi en promenad in till stan i stålande solsken och fikade på Café Fågelsången, jag har blivit helt addicted i dubbelmackor a lá chiabattas med mozzarella, parmaskinka och pesto - bland de godaste jag vet.
Sen blev de en tur på stan där hårfärg till mig, tredje säsongen av House samt ett Barbapappa-gosedjur (helt oemotståndlig! Bild finns längre ner) inhandlades.

Den här veckan har varit intensiv men trevlig, jag har haft ngt varje dag verkligen. Jag ska va glad om jag får börja klockan tio, oftast börjar jag nio.
Måndagen flöt lugnt förbi med en föreläsning, i tisdags hade jag den muntliga framställningen som jag trodde skulle bli mkt svårare än den blev. Vi behövde inte ens stå längst fram vid tavlan.
Onsdagen och torsdagen va chill, hände inget speciellt. Men så kom fredagen och jag va hypernervös. Jag hade jobbat på omarbetningen av min essay hela veckan o på eftermiddagen skulle jag träffa min tutor Erik på hans kontor för att lämna in den nya. Det gick hur bra som helst faktiskt, han uttryckte sig tillochmed att "If you had written like this the first time, I would had trouble finding anything for you to change" (Om du skrivit såhär första gången hade jag haft problem att hitta ngt att anmärka på) så den var helt klart godkänd nu, vilket innebär att jag so far är safe i skrivkursen!

I fredags var det också vårat datum (12:e) så vi firade 35 månader tsm (2 år, 11 mån - 3 år nästa gång; OMG!) och drog till Värmlands nation på kvällen, för en gångs skull va vi på plats vid 7. Det blev lite gott från pubmenyn (nachotallrik med xider till mig och hamburgertallrik med ett glas rött till Erik) Sen blev det disco och drinkar och dansgolv och massa folk - ytterst trevligt.
Lördagen blev det hemma-dag med plugg följt av tacos och mello på kvällen. Rätt bidrag slutade på rätt plats.

Så - där är veckosummeringen, nu blir det att fixa mat och plugga mer. Hörs snart!


  

 


 


 





 




Glasögon!

Hejsan Hoppsan, idag kom mina nya brillor! :D

Dagen har för övrigt varit bra, haft lite seminarier och sådant trevligt, talet/ muntliga framställningen gick jättebra - jag pratade om allemansrätten (the Common Right of Access) istället för det andra, de passade bättre för uppgiften. Det är det enda so far, så de här inlägget är bara för att visa mina nya dösnygga bågar!:D


Ha en fortsatt trevlig vecka <3

måndagkväll

Så var det en ny vecka igen, tiden bara rusar förbi här uppe alltså. Klockan är 21:43 o jag sitter här o filosoferar för mig själv, Erik slutade sin Yoga för en halvtimme sen o borde komma hem närsomhelst.
Idag har det varit en lugn dag, började 12 så de va sovmorgon, de är alltid lika trevligt. Vi hade en seg föreläsning med Daniel om hur Brittiska Regeringen fungerar, jag kan int hälpa att jag tyckter de är så ofantligt tråkigt, jag är ju inte ens intresserad av hur svenska regeringen fungerar så varför skulle jag då bry mig om amerikanska eller brittiska, gäsp! Efter det satt jag, Stephanie och Sarah kvar i Humis cafeteria och jobbade med !grammatiken vi har till på fredag. Det är tur att jag inte är ensam om att tycka att grammatiken är det svåraste av allt iaf.

Imorrn har jag haft min lägenhet i en vecka, det är helt underbart, jag har typ eldat upp en omgång värmeljus varje kväll sen jag flyttade in, iochmed att jag betalat elräkning separat så sparar jag jättemkt på att inte ha så många lampor igång, dessutom blir det mysigare såhär ^^
Helgen var lugn, behöver jag nämna att jag pluggade? ^^ Plugg, tvätt och melodifestival va det som gällde och allt gick bra, jag blev helt kär i "Keep on Walking" med Salem al Fakir och "The Saviour" var mäktig, Anders Ekborg vet redan vilken stjärna han är så det gjorde inte så mkt att han inte gick vidare, däremot tror jag inte att jag ngnsin stört mig så mkt på ngt ngnsin som jag störde mig på Jenny Silvers arm som vevade o höll på som om hon hade tics eller ngt, sjukt störande.

Den här veckan har jag något varje dag, jag lyckades ändra mitt tutor-meeting från imorrn till på fredag så får jag ngra extra dagar på mig att omarbeta min essay, Thank Heavens For That!
På fredag är det 2 år och 11 månader för mig och älskling, melodifestival på lördag och Alla Hjärtans Dag på söndag så vi planerar ngt mysigt i helgen.  Middag och utgång till Östgöta nation på fredag, Tacos o mellis på lördag och sen Pannkakor på söndag. (Eriks idé, yummie!)

Vad som händer däremellan får vi se, jag har mkt nu, men det är soligt och imorrn får jag hämta mina nya glasögon så jag är glad ändå! ^^

Här kommer lite bilder från våran kvällspromenad igår <3


   


   


   

   

 


My Crib!

Nu är jag också hemma. Mamma och pappa kom i tisdags med mina grejer, något underbart att träffa dom och inreda lägenheten! Jag kände mig helt överväldigad när de kom och jag fick alla mina saker och fick hänga upp mina kläder och ställa fram andra skor och allt sånt där tjejigt ^^
Det var tråkigt att de bara kunde stanna till frukosten igår morse, jädra oväder och att pappa hade schemalagd bio där på kvällen. Men de kommer igen vecka 8, och sen under Valborg kommer de plus mormor, morfar, Ida och Fabbe med, längtar!! <3

I övrigt har veckan varit lugn, just nu sitter jag och försöker nöta in engelsk grammatik - de är seriöst de jobbigaste och svåraste och tråkigaste jag ngnsin gjort, skulle till och med hellre göra om projektarbetet, och det säger inte lite!
Jag har börjat umgås lite mer med två tjejer i min klass, Sara och Stephanie, jättesnälla och härliga. Båda är rätt många år äldre än mig så de har redan univeritetserfarenhet, vilket är skönt för då kan man få lite tips och sånt.
Igår var jag på synundersökning, har märkt av under de senaste veckorna att jag inte sett riktigt på overheaden längst fram i föeläsningssalen så jag tyckte de kändes bra att kolla upp det, och mycket riktigt så hade de skett små förändrar men ändå tillräckligt mycket för att jag skulle märka av det. Det visade sig väldigt logiskt med tanke på min operation, de är ett år sen i mars så de är helt naturligt att de succesivt ändrats under de här året och först nu har jag börjat märka av det. Det verkar som min syn har försämrats lite gradvis under se senaste 6 åren ca. Mina allra första glasögon hade jag mellan 5:an och 8:an, sen bytte jag väl kanske 3 ggr under högstadiet/gymnasiet, jag förväntar mig att de ska stanna upp när jag väl fyllt 20 och alla hormoner och tonårsgrejer börjar försvinna :P
Men men nu är det som det är, jag har beställt nya brillor iaf, linser får vänta, det kommer bli jättekul o få dom för de är verkligen ashäftiga! svarta, rejäla, lite åt RayBan-hållet. Och man måste ju bara älska att Synsam alltid har 10% studentrabatt :D 3006 kr går det på och sen kommer jag vara coolast i stan ^^

Nu blir det bilder från lyan. Puss!


från ytterdörren



köket


fönster



säng och plugghörna



kök och hall




badrum



kylskåpet ska bli min "nostalgivägg" så här ska införskaffas magneter!



RSS 2.0